Plasa tantari 600 x 800 cm

Principalele componente care alcătuiesc plasa de țânțari sunt: ​​

  • Fibra de sticlă. Este foarte subțire, transmite lumina soarelui și nu întunecă vederea, spre deosebire de unele plase de țânțari mai dense, mai ales frecvente în trecut.
  • Firele din care este compus sunt fixate ferm în punctele de intersecție. Acest lucru, pe lângă faptul că le oferă forță, împiedică intrarea tantarilor, cum ar fi vrăbii și liliecii noaptea.
  • Teflon are cel mai mic coeficient de frecare comparativ cu toate celelalte. Acesta este motivul pentru care este utilizat ca acoperire antiaderentă pe vase, și ustensile de uz casnic în general. Cu toate acestea, această calitate este un plus uriaș pentru plasele de țânțari – insectele nu se lipesc de ele, dar sunt pur și simplu respinse.
  • Cadrul joacă un rol cheie în determinarea durabilității întregului mecanism. Rama produsului considerat aici este realizată din aluminiu de înaltă calitate .

ATENTIE

Tantarii nu sunt doar unul dintre cele mai enervante insecte, ci si unele dintre cele mai periculoase. Peste 2 milioane de oameni mor anual din cauza bolilor pe care le răspândesc. Tipic pentru cei pe care îi întâlnim în Romania este faptul că sunt mult mai rezistenți la vremea schimbătoare și rece, așa că trebuie să reținem că pot apărea înainte de lunile călduroase de vară.

Tipuri de plase de tantari

Plasa tantari cu balama

Plase tantari cu balamale sunt acel tip de plase insecte batante care pot fi montate atat la ferestrele si usile din pvc cat la cele din aluminiu in functie de modelul ferestrei sau usii. Pentru unele ferestre sau usi din aluminiu care au si picurator pentru exterior din aluminiu pe toata laterasa si are o grosime mai mare de 17 mm aceste plase nu pot fi montate decat cu un cadru rectangular de 20 x 40 mm sau 40 x 40 mm.
Despre aceste tipuri de plase batante sau plase cu balamale putem spune ca pot fi scoase cu usurinta in sezonul rece de la ferestre sau usi. Plasele acestea sunt special concepute pentru a fi scoase pentru curatare, depozitare sau alti factori.

Plasa tantari plisse

Plasa tantari plisse  ofera rezistență deosebită la vânt și intemperii și durabilitate superioară în timp. Plasele anti insecte tip plisse sunt foarte ușor de manevrat, fiind dotate cu mecanisme ce permit plierea sitei în linie frântă (în zigzag). Plasele tip plisse sunt create în așa fel încât să se potrivească în orice spațiu, existând disponibilitate de montare atât pentru ferestre, cât și pentru uși, inclusiv pentru cele cu deschidere foarte mare.
Datorită protecției deosebite pe care o conferă, dar și designului modern și elegant, plasele anti insecte tip plisse sunt varianta ideală pentru spațiile destinate clienților, mai ales în cazul industriei ospitalității, precum restaurante, unități de preparare a alimentelor sau hoteluri.

Plasa tantari tip rulou

Plasa tantari tip rulou – o cutie cu role care este montată pe ecranele cu role, care se află la capătul lor superior. Cu o frânghie robustă, ușor de manevrat, îi trageți și îi puneți în cutie. Plasa este fixată pe ghidurile poziționate vertical pe cadru. plasa de țânțar este introdusă în cutie printr-un arc și este ținută apăsată de mici dopuri care îl împiedică să se întoarcă.

Plase tantari usi si ferestre

Plasele de tantari sunt mijloacele perfecte de a vă proteja locuința împotriva acestor insecte urâte, fără a renunta la mai puțina lumină și aer. Acestea vă vor garanta liniște sufletească și plăcere în casa dvs. fără să auziți sunetul neplăcut al insectelor zburătoare sau al trezirii seara.

Plasele de tantari pot fi actionate atat pe verticala cat si pe orizontala, in functie de model.In componenta plasei nu exista elemente pretensionate. Acest lucru da o mai mare siguranta in exploatare, fiabilitate deosebita si usurinta in actionare.

Riscurile intepaturilor de tantari

Intepatura de tantar este mai mult suparatoare decat riscanta uneori, atata timp cat traim in tara noastra si nu avem specii de tantari care ne pot provoca moarte, este in regula din punct de vedere al sanatatii. De cele mai multe ori mass media ne sperie cu tot felul de stiri si ne ingrozeste  anuntand cum ca un om a murit de mai stiu ce intepatura de tantar, uita sa spuna si unde l-a intepat tantarul, adica in ce tara. Astfel de detalii conteaza foarte mult. Daca a fost in vacanta in tarile calde unde se stie cat de multe insecta si zburatoare ne pot provoca batai de cap, atunci nu mai exista nici un semn de intrebare. La noi in tara nu avem inca in ‘’dotare’’ specii letale de tantari.

Cel mai grav lucru care se poate intampla la o muscatura de tantar este sa se infecteze putin locul si nu neaparat din cauza intepaturii cat pentru ca nu am avut grija de ea. Dupa ce sunteti muscat, indiferent ca este vorba de capusa, tantar , viespe sau albina, aveti grija sa scoati acul sau orice alta componenta a corpului lor care poate ramane in corpul dumneavoastra sau al copilului dumneavoastra. In cazul in care situatia se agraveaza si locul intepat se infecteaza sau prezentati stari ciudate cum ar fi diearee, ameteli, …etc, prezentati-va de urgenta la doctor.

In caminul dumneavoastra, pentru a evita astfel de zburatoare este indicat sa folositi plase anti tantari la usile si ferestrele locuintei, chiar si la birou.